Opgestart door Frans Dickens in 1986 op de Daries in Arendonk als garage voor personenwagens. Na enkele jaren zag Frans dat er een markt was voor het herstellen van bestelwagens en vrachtwagens en werd stapvoets de overgang gemaakt naar bedrijfswagengarage.

Deze keuze bleek de juiste te zijn. Als snel werden de gebouwen op de Daries te klein. In 1992 werd de nieuwe werkplaats op de Hoge Mauw in gebruik genomen. Ook de zonen Jimmy en Davy kwamen in de loop van de jaren ’90 meewerken in het bedrijf. Als onafhankelijke werkplaats voor bedrijfsvoertuigen wisten Dickens een stevige reputatie op te bouwen.

Met de overstap naar MAN is het bedrijf op korte tijd verder gegroeid. In 2003 is de bestaande werkplaats dan verder uitgebreid met 3 extra doorrijwerkstraten en een diagnosestraat. Nieuwe burelen, refter, tacholokaal maakten ook deel uit van dit project.

In 2003 werd ook de naam van Garage Dickens omgevormd naar Truck en Trailer Dickens NV. De dagelijkse leiding van het bedrijf is sindsdien in handen van Jimmy Dickens die op de medewerking kan rekenen van Frans, Davy en hun 11 medewerkers. In juli 2008 en voorjaar 2020 werden de aangrenzende panden met terreinen aangekocht. Dit biedt weer extra mogelijkheden om de werkplaats en kantoren verder uit te bouwen. Dit gaat binnenkort zeker gerealiseerd worden.

  • Volledig uitgeruste garage-infrastructuur met doorrijwerkstraten, werkputten en diagnosetoestellen voor vrachtwagens en getrokken voertuigen
  • Uitgebeid wisselstukkenmagazijn
  • Eigen hersteldienst voor motoren, versnellingsbakken, achterbruggen, ...
  • Remmentestbank idem zoals in de keuringsstations
  • Modernste testbank voor tacho’s en begrenzers te ijken
  • Erkend installateur en hersteller van snelheidsbegrenzers, tachografen en digitale tacho’s (oa erkenning door BIVV)
  • Eigen depannagedienst (24/24 U)
  • Verhuur van containerwagen, kastwagen met lift TGE (B-rijbewijs) en bestelwagens (B-rijbewijs)

Een goede verstandhouding met onze klanten is de drijfveer om steeds te gaan voor de beste service. Investeren in materialen, gereedschappen, opleidingen, … zijn voor ons de belangrijkste peilers om het niveau van onze service te blijven te verbeteren.